Computer Aptitude - Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness - counter
Sponsored Links


Popular Links


List of Abbreviations

National Highways in India

States & Union Territories of India

Currency of All Countries

Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

1. Which protocol provides name resolution for host and domain names for a TCP/IP network?
A. HTTP
B. TELNET
C. SMTP
D. DNS
E. SNMP

2. How fast is Fast Ethernet?
A. 10 Mbps
B. 100 Mbps
C. 256 Kbps
D. 1 Gbps
E. 10 Gbps

3. YouTube service of streaming videos online is provided by
A. Google
B. Microsoft
C. IBM
D. Apple
E. Sony

4. Which one is not true?
A. Google is a search engine
B. Ubuntu is a system software
C. Windows XP launched in 2001
D. Buzz is an e-Commerce company
E. None

5. A Laptop or Notebook marked 802.11n in its feature, it means device support
A. Bluetooth
B. WiMAX
C. USB
D. Wi-Fi LAN
E. 3G

6. In EXCEL, the default workbook opens with
A. One worksheets
B. Two worksheets
C. Three worksheets
D. Four worksheets
E. None

7. In Excel, this surrounds an active cell.
A. Cell border
B. Cell outline
C. Cell rim
D. Cell selector
E. None

8. In H2O the figure 2 is appeared lowered. Which effect has been applied?
A. Superscript
B. Lowered
C. Subscript
D. Laid down
E. None

9. What is the Thesaurus used for?
A. Grammar options
B. Spelling options
C. Opposite Words
D. Synonyms and Antonyms
D. None

10. What is the shortcut of Research command in MS-Word?
A. Alt + click
B. F3
C. Ctrl + F
D. F7
E. None

11. A file containing relatively permanent data is
A. Random file
B. Master file
C. Transaction file
D. Sequential file
E. None

12. One million bytes of information is abbreviated as
A. Bit
B. KB
C. MB
D. GB
E. None

13. Bing is also known as
A. MSN Search
A. Live Search
B. Windows Live Search
D. All
E. None

14. Microsoft’s latest operating system is
A. Vista
B. Vista Advanced
C. Windows XP
D. Windows 7
E. None

15. AltaVista is a
A. Search engine
B. Windows OS
C. Browser
D. Virus
E. Vista Theme

16. What is other name of LAN Card
A. MODEM
B. NIC
C. Internet Card
D. Network Connector
E. None

17. Which is the latest type of printer interface?
A. Serial
B. DVI
C. Parallel
D. USB
E. none

18. In Windows XP, which shortcut is used you lock the computer?
A. Ctrl + L
B. Windows key + K
C. Ctrl + K
D. Scroll Lock key
E. Windows key + L

19. The maximum number of IDE devices that can be installed in an ATX computer is
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

20. When using characters in Windows, what code does Windows use?
A. ASCII
B. UNICODE
C. MORSE
D. IDBC
E. WESTRN

1. D 2. B 3. A 4. D 5. D
6. C 7. D 8. C 9. D 10. A
11. B 12. C 13. D 14. D 15. A
16. B 17. D 18. E 19. D 20. B

 

Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 4 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness |

 Click Here to Find Latest Jobs and Current Affairs

Updated: May 31, 2013 — 1:42 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016. All Rights Reserved. WikiIND.com