Computer Aptitude - Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness - counter
Sponsored Links


Popular Links


List of Abbreviations

National Highways in India

States & Union Territories of India

Currency of All Countries

Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

1. What is the communications protocol that allows you to connect your computer to the Internet using a standard telephone line ?
A. HTTP
B. ISDN
C. SLIP
D. TCP/IP
E. None

 

2. What is the name given to the standard or set of rules that two computers use to communicate with each other ?
A. Access Control
B. Domain
C. Link
D. Protocol
E. TCP/IP

3. What does SMPS stands for?
A. Switched Mode Power Supply
B. Single Mode Power Supply
C. Simple Mode Power Supply
D. Synchronous Mode Power Supply
E. None

4. When a user turns on a Windows XP system, which program will activate first?
A. Exhaust fan of SMPS will start rotating
B. Windows XP logo screen appear with progress bar
C. Operating System start to load its file in RAM.
D. Desktop screen appear with mouse pointer
E. BIOS the in-charge of system start executing

5. In Windows Explorer, when a user press Alt key and Double-click a file/folder simultaneously, what will happen?
A. Selected file/folder will open in new window
B. Selected file/folder will open in same window
C. Selected file/folder will move to recycle bin
D. Properties dialog box of Selected file/folder will open
E. None

6. Which of the following is not true?
A. TCP is a connection-oriented protocol
B. 48 is an Octal Number
C. FTP stands for File Transfer Protocol
D. A file having extension PNG is a graphic file
E. C++ is a computer programming language

7. In MS-Excel, what is the keyboard shortcut to complete a cell entry and move up in the selection?
A. Ctrl + TAB
B. Shift + TAB
C. Alt + ENTER
D. Shift + ENTER
E. None

8. What is the file extension used for Microsoft Word document templates?
A. .dot
B. .wdt
C. .txt
D. .exe
E. .doc

9. Which Access component is best for data presentation?
A. Table
B. Form
C. Report
D. Query
E. None

10. What would you see while spell checking the phrase “My father was write”?
A. The word “write” is misspelled
B. A red line appears under “write”
C. A green line appears under “write”
D. The word “father” is misspelled
E. No errors

11. After a program has shown that it runs and produces results, the next step is to……?
A. Save
B. Load
C. Exit
D. Test
E. List

12. A computer that works with discrete quantities is
A. Hybrid
B. Optical
C. Digital
D. Analog
E. None

13. A 32 bit computer word consists of………?
A. 4 bytes
B. 8 bytes
C. 16 bytes
D. 32 bytes
E. None

14. The process of checking the validity of information held in a transaction file is
A. Verification
B. Test data
C. Validation
D. Updating
E. None

15. What is a ‘tuple’?
A. Another name for a table in an RDBMS
B. Another name for the key linking different tables in a database
C. Initial seed value of a field
D. A row or record in a database table
E. An attribute attached to a record

16. Which of the following is not a web scripting language?
A. ASP
B. DSP
C. JSP
D. PHP
E. HTML

17. Which one of the following work as both an input and output device?
A. Keyboard
B. QWERTY Keyboard
C. Mouse
D. Scanner
E. Modem

18. Which of the following companies is also known as ‘Big Blue’
A. Intel
B. IBM
C. Microsoft
D. Adobe System
E. Google

19. Which of the following is not an operating system for personal computers?
A. Windows XP
B. Windows 7
C. Red Hat Linux
D. Google’s Nexus One
E. Unix

20. A network where all systems have equal status is called:
A. Peer-to-Peer
B. A Star Network
C. The Internet
D. Client-Server
E. None

1. D 2. D 3. C 4. E 5. D
6. B 7. B 8. E 9. C 10. C
11. C 12. C 13. A 14. C 15. D
16. B 17. E 18. B 19. D 20. A

 

Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 5 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

 Click Here to Find Latest Jobs and Current Affairs

Updated: May 31, 2013 — 1:42 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016. All Rights Reserved. WikiIND.com