Computer Aptitude - Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness - counter
Sponsored Links


Popular Links


List of Abbreviations

National Highways in India

States & Union Territories of India

Currency of All Countries

Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

1. _______ is an organized collection of logically related data?
A. Information
B. Data
C. Database
D. Knowledge
E. None of the above

2. Which of the following types of data can be stored in a database?
A. Binary
B. Voice
C. Text
D. Number
E. All the above

3. _______is the logical units of work on the database?
A. Isolation
B. Transaction
C. Information
D. Database
E. None of the above

4. A workgroup database is stored on a central device called a_____?
A. Server
B. Client
C. Network
D. Remote PC
E. Data Terminal

5. In concern of databases, what does OLTP stands for?
A. On-Line Transfer Process
B. On-Line Transfer Protocol
C. On-Line Transaction Protocol
D. On-Line Transaction Processing
E. None of the above

6. ________ is process of analyzing data from different perspectives and summarizing it into useful information?
A. Normalization
B. Data Mining
C. Data Manipulation
D. Data Warehouse
E. None of the above

7. A network point that acts as an entrance to another network is called____?
A. Switch
B. Gateway
C. Router
D. Handshake
E. Pipelining

8. The toolbar in which you can type a web address is the _____ Bar ?
A. Address
B. Format
C. Status
D. Navigation
E. None

9. What is top-level domain name of following URL http.//www.yahoo.com/mail/default.asp?
A. http
B. www
C. yahoo
D. .com
E. .asp

10. ________are web addresses that users have asked the web browser to remember for convenient access in the future?
A. Favorites
B. URL
C. Hyperlink
D. Domain Name
E. None

11. To access and display documents on the web, you must have a communication standard called_______?
A. DNS
B. URL
C. HTTP
D. HTML
E. None

12. Which one of the following is not true?
A. Domain names are unique
B. Hypertext is text that contains hyperlinks
C. All domain names have a 4-part number address like 210.46.1.110
D. Intranets use the same protocols and software that are used on the Internet
E. All are true

13. Which of following measurement is used to measure size of font?
A. Single
B. Pixles
C. Points
D. KB
E. None

14. Which one of the following is not a legal XP/Vista file name?
A. Voters-List.txt
B. S/W Manual.doc
C. FIFA@SA….MP3
D. C++ & Java .pdf
E. hTmL_nOtEs.chm

15. Input, processing, output and storage are the steps in the _____?
A. Data cycle
B. Information cycle
C. Data processing cycle
D. Information processing cycle
E. None of the above

16. A break in the normal flow of processing is known as______?
A. Crash
B. Interrupt
C. Hung
D. Run-time pause
E. None

17. Which key is pressed to remove a character on the right of the cursor inside a document?
A. Home
B. End
C. Delete
D. Backspace
E. None

18. Which of the following devices typically attaches to a parallel port?
A. Keyboard
B. Mouse
C. Monitor
D. Printer
E. None

19. Which program translates the program statements into machine language one line at a time as the program is running?
A. Interpreter
B. Translator
C. Compiler
D. Loader
E. None

20. You are entering a paragraph in a word processing program. When the cursor gets to the end of the line, what is the best way to get the cursor to the next line?
A. Press the ENTER key
B. Press the TAB key
C. Press the ESCAPE key
D. Just keep typing
E. None of the above

1. C 2. E 3. B 4. A 5. D
6. B 7. B 8. A 9. D 10. A
11. B 12. A 13. C 14. B 15. D
16. B 17. C 18. D 19. A 20. D

 

Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 6 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

 Click Here to Find Latest Jobs and Current Affairs

Updated: May 31, 2013 — 1:42 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016. All Rights Reserved. WikiIND.com