Computer Aptitude - Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness - counter
Sponsored Links


Popular Links


List of Abbreviations

National Highways in India

States & Union Territories of India

Currency of All Countries

Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

1. Which of the following protocol is used to find hardware address or MAC address when IP address is known?
A. ARP
B. TCP
C. FTP
D. DHCP
E. None

2. A _______is a type of malware program that alters your computer’s browser settings so that you are redirected to Web sites that you had no intention of visiting?
A. Virus
B. Trojan
C. Hacker
D. Browser hijacker
E. None

3. The World Wide Web is made of documents created in a language called_____?
A. HMTL
B. HMLT
C. HTML
D. URL
E. None

4. The computers can be on different local networks in a ________?
A. Transmission
B. Workgroup
C. Peer to Peer
D. Domain
E. None

5. A _______ is a computer over internets which read IP address on a packet and relay it toward its destination.
A. Switch
B. Server
C. Hub
D. Router
E. None

6. Which of following determines whether the network uses a peer-to-peer or client/server architecture.
A. Protocol
B. Switch
C. Router
D. Topology
E. None

7. The default opening/beginning webpage of a website is called ______?
A. Index page
B. Search page
C. Homepage
D. Feedback
E. None

8. Which one of the following is true?
A. A blog is an online diary or journal posted on the Web
B. The term blog is a shortened version of Web log
C. A blog reflects the personal and unique viewpoint of its creator
D. Each blog post can be three screens deep or three lines long
E. All the above

9. What does the acronym HTTP stands for?
A. Hyper Text Transfer Protocol
B. Hypertext Transfer Procedure
C. Hypertext Translating Process
D. Hyperlink Transfer Protocol
E. None of above

10. Every device connected to the public Internet is assigned a unique number known as _____?
A. Web address
B. Server Address
C. Uniform Resource Locator(URL)
D. Internet Protocol(IP) address
E. None

11. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called______?
A. Web
B. LAN
C. Internet
D. Workgroup
E. None

12. Which of following network do not require a server to manage network resources?
A. WAN
B. MAN
C. Internet
D. Workgroup
E. None

13. A method of exchanging digital messages across the Internet or other computer networks is called a/an _______?
A. WWW
B. E-Mail
C. Website
D. MMS
E. None

14. In which type of network, all computers must be on the same local network or subnet?
A. Peer to Peer
B. MAN
C. WAN
D. Internet
E. None

15. Which one of the following is not a application layer’s protocol?
A. FTP
B. TCP
C. SMTP
D. HTTP
E. POP3

16. The area on the internet where all emails sent to you are stored is _____?
A. Outbox
B. Draft
C. Inbox
D. Sent Items
E. None

17. Which of the following protocol is used for downloading files to PC over internet?
A. FTP
B. DNS
C. HTTP
D. SMTP
E. None

18. ______ is the process of sending same e-mail message to a selected group of recipients.
A. Multicasting
B. Spamming
C. Webcasting
D. Broadcasting
E. None

19. The geometric arrangement of devices on the network is called ______?
A. Topology
B. Media
C. URL
D. Protocol
E. Pipelining

20. Which of following unit is used to measure data transfer speeds over internet?
A. GHz
B. Kbps
C. KB
D. DPI
E. None

1. A 2. D 3. C 4. D 5. D
6. A 7. C 8. E 9. A 10. D
11. C 12. D 13. B 14. A 15. B
16. C 17. A 18. A 19. A 20. B

 

Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 7 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

 Click Here to Find Latest Jobs and Current Affairs

Updated: February 28, 2014 — 3:15 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016. All Rights Reserved. WikiIND.com