Computer Aptitude - Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness - counter
Sponsored Links


Popular Links


List of Abbreviations

National Highways in India

States & Union Territories of India

Currency of All Countries

Computer Aptitude – Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

1. A software method of making a computer appears and acts as though it has more RAM than is actually present is called _______?
A. Hibernate
B. Virtual Memory
C. Thrashing
D. Stealth Memory
E. None of the above

2. A small picture which represents a file, folder, application or device on a computer operating system is called a/an ______?
A. Icon
B. Menu
C. Wallpaper
D. Shortcut
E. None

3. ______is the place where your computer temporarily stores its operating system, application programs, and current data, so that the computer’s processor can reach them quickly and easily?
A. Hard disk
B. RAM
C. Diskette
D. CD-ROM
E. None

4. Which of the following computer memory contains permanent or semi-permanent pre-recorded programs?
A. Hard disk
B. Floppy disk
C. ROM
D. RAM
E. None

5. How much necessary space is required to store a single ASCII character, like ‘n’?
A. 1 bit
B. 2 bit
C. 4 bit
D. 8 bit
E. None

6. Which of following memory requires a steady flow of electricity to maintain its contents, so data stored in it stays there only as long as your computer is running?
A. ROM
B. RAM
C. CMOS
D. BIOS
E. None

7. Which one of the following is not true?
A. A speaker is an output device
B. A floppy disk is also known as diskette
C. Acronym VGA stands for Video Graphics Array
D. Typically color of the VGA port on rear of case is Purple
E. All are true

8. The size/dimension of the monitor screen is measured in _____?
A. Pixels per inches
B. Square inches of the screen
C. Inches diagonally across the screen
D. Dots going across and dots going down
E. None of the above

9. When you purchase a power supply, the output power supply is measured in which units?
A. Ohms
B. Watts
C. Hetz
D. Amps
E. None

10. The use of icons, pointing devices, and pull-down menus occurs in:
A. GUIs
B. Windows
C. Mac OS
D. Linux
E. All of the above

11. An electronic device which have ability to store, retrieve and process/manipulate the given data or information automatically and gives output is called ________?
A. Scanner
B. Computer
C. Compiler
D. Printer
E. None

12. The built-in software that determines what a computer can do without accessing programs from a disk is called _____?
A. Compiler
B. MS-Agent
C. Web Spider
D. BIOS
E. None

13. The physical components that make up a computer system is called_______?
A. Hardware
B. Software
C. Firmware
D. Application
E. None

14. A piece of computer hardware equipment used to insert data into a computer or other computational device is called a/an ______?
A. Output device
B. Input device
C. Network device
D. Port
E. None

15. Any peripheral that receives and/or display output from a computer is called a/an ______?
A. Output device
B. Input device
C. Network device
D. Storage device
E. None of the above

16. Which one of the following is not an input device?
A. Modem
B. Mouse
C. Plotter
D. Keyboard
E. None

17. Which one of the following is not an output device?
A. Monitor
B. Joystick
C. Printer
D. Modem
E. None

18. Which of the following components can not be touched physically?
A. Keyboard
B. Trackball
C. Firewall
D. Speaker
E. Mouse

19. A temporary storage area for information that you have copied or moved from one place and plan to use somewhere else?
A. Dashboard
B. Repository
C. Temp folder
D. Clipboard
E. None

20. Which of the following is located in Windows Taskbar, usually at the bottom right corner next to the clock?
A. Toolbar
B. Quick launch
C. Desktop
D. Task Menu
E. System Tray

1. B 2. A 3. B 4. C 5. D
6. B 7. D 8. C 9. B 10. E
11. B 12. D 13. A 14. B 15. A
16. C 17. B 18. C 19. D 20. E

 

Computer Aptitude – Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 8 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

 Click Here to Find Latest Jobs and Current Affairs

Updated: May 31, 2013 — 1:48 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Sir please send me latest jobs requirements I need job any how so please sir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016. All Rights Reserved. WikiIND.com