Computer Aptitude - Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness - counter
Sponsored Links


Popular Links


List of Abbreviations

National Highways in India

States & Union Territories of India

Currency of All Countries

Computer Aptitude – Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

1. _____________ allows LAN users to share computer programs and datA.
A. Communication server
B. Print server
C. File server
D. DNS server
E. None

2. Print server uses ________ which is a buffer that holds data before it is send to the printer.
A. Queue
B. Spool
C. Node
D. Stack
E. None

3. A standalone program that has been modified to work on a LAN by including concurrency controls such as file and record locking is an example of____
A. LAN intrinsic software
B. LAN aware software
C. Groupware
D. LAN ignorant software
E. None

4. The ______ portion of LAN management software restricts access, records user activities and audit data etc.
A. Configuration management
B. Security management
C. Performance management
D. Lock management
E. None

5. What is the max cable length of STP?
A. 100 ft
B. 200 ft
C. 100 m
D. 200 m
E. None

6. What is the max data capacity of STP?
A. 10 mbps
B. 100 mbps
C. 1000 mbps
D. 10000 mbps
E. None

7. Which connector STP uses?
A. BNC
B. RJ-11
C. RJ-45
D. RJ-69
E. None

8. What is the central device in star topology?
A. STP server
B. Hub/switch
C. PDC
D. Router
E. None

9. What is max data capacity for optical fiber cable?
A. 10 mbps
B. 100 mbps
C. 1000 mbps
D. 10000 mbps
E. None

10. Which of the following architecture uses CSMA/CD access method?
A. ARCnet
B. Ethernet
C. PDC
D. Router
E. None

11. If a computer on the network shares resources for others to use, it is called ____
A. Server
B. Client
C. Mainframe
D. Shared
E. None

12. Terminators are used in ______ topology.
A. Bus
B. Star
C. Ring
D. Hybrid
E. None

13. In _____ topology, if a computer’s network cable is broken, whole network goes down.
A. Bus
B. Star
C. Ring
D. Hybrid
E. None

14. For large networks, _______ topology is used.
A. Bus
B. Star
C. Ring
D. Hybrid
E. None

15. ISO stands for
A. International Standard Organization
B. International Student Organization
C. Integrated Services Organization
D. Integrated Server Organization
E. None

16. ISO OSI model is used in
A. Stand alone PC
B. Network environment
C. Both A and B
D. Neither A Nor B
E. None

17. Network cable lies on _____ layer
A. Application
B. Network
C. Physical
D. Session
E. None

18. ____ layer decides which physical pathway the data should take.
A. Application
B. Network
C. Physical
D. Session
E. None

19. ISDN is an example of ______ network
A. Circuit switched
B. Packet switched
C. Network switched
D. PC switched
E. None

20. X.25 is an example of ______ network
A. Circuit switched
B. Packet switched
C. Network switched
D. PC switched
E. None

1. C 2. B 3. A 4. B 5. D
6. B 7. C 8. B 9. C 10. B
11. A 12. A 13. A 14. B 15. A
16. B 17. C 18. C 19. A 20. B

Computer Aptitude – Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness | Computer Aptitude – Part 2 | Aptitude on Computer | Computer MCQ | Bank Computer Question | Computer Awareness

 

 Click Here to Find Latest Jobs and Current Affairs

Updated: May 31, 2013 — 1:42 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016. All Rights Reserved. WikiIND.com